Ana içeriğe atla
SÜTLÜ TAHİNLİ FINDIKLI KADAYIF
MALZEMELER:
- Yarım kg. tel kadayıf
- 100 gr tereyağ
- 2 su bardağı file fıstık
- 1 su bardağı tahin
ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1/2 limon
HAZIRLANIŞI:
- Kadayıfı doğrayıp yağlanmış tepsiye yarısını yerleştirin.
- Üzerine fındığı yayın.
- Fındığın üzerine tahini koyup, kadayıfın diğer yarısını yerleştirip üzerine tereyağını eşit şekilde yayıp iyice pişirin.
- Şerbetini hazırlayıp ılımaya bırakın. Kadayıf piştikten sonra kadayıf sıcak, şerbeti ılık veya soğuk olarak üzerine yayın.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder