SÜTLÜ TAHİNLİ FINDIKLI KADAYIF




MALZEMELER:

  • Yarım kg. tel  kadayıf
  • 100 gr tereyağ
  • 2 su bardağı file fıstık
  • 1 su bardağı tahin
ŞERBETİ İÇİN:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 limon
HAZIRLANIŞI:
  • Kadayıfı doğrayıp yağlanmış tepsiye yarısını yerleştirin.
  • Üzerine fındığı yayın.
  • Fındığın üzerine tahini koyup, kadayıfın diğer yarısını yerleştirip üzerine tereyağını eşit şekilde yayıp iyice pişirin.
  • Şerbetini hazırlayıp ılımaya bırakın. Kadayıf piştikten sonra kadayıf sıcak, şerbeti ılık veya soğuk olarak üzerine yayın.
AFİYET OLSUN...

Yorumlar