9 ARALIK YEMEKTEYİZ İLKNUR KUTLU YEMEK MENÜSÜ

Başlangıç: Baklagiller Çorbası
Ana: Patlıcan dilme, Pirinç pilavı, Lahana dolması, Patatesli ve peynirli börek
Tatlı:Dansöz göbeği

Baklagiller Çorbası
Malzemeler:
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı mısır
1 patates
aklınıza gelen baklagillerin hepsi de olabilir

Hazırlanışı:
Düdüklüye malzemeleri koyun suyla birlikte pişirin. Baklagileer piştikten sonra tülbentle süzün sonrasında nane ve yağını yakıp üzerine döküp karıştırın. Afiyet olsun.


Dansöz Göbeği
Malzemeler:
Yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı ya
1 kabartma tozu ve vanilya
1 yumurta yumuşaklıkta un koyarak yoğurun. Yuvarlayın ve ortasına ceviz ya da fındık batırın.
Fırında pişirin. Şerbeti kaynatılmayacak şekilde suyun içinde şekeri karıştırarak eritin. Pişen tatlıları fırından çıkarır çıkarmaz üzerine dökün,bir süre dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar