Tavuk Kümeste


Malzemeler :
3 Su B. Pirinç
Tuz
1 Çay B. Sıvıyağ
3 Su B. Su
Köftesi İçin:
Yarım Kg. Kıyma
Tuz
2 Diş Sarımsak
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Soğan
Karabiber
Kimyon
10 Haşlanmış Bıldırcın Ya Da Tavuk Yumurtası
Bahçesi İçin:

Maydanoz
Dereotu


Hazırlanışı
Köftesi için bir kaba yarım kg.kıymayı alın.Üzerine 2 dilim bayat ekmek içi,1 adet soğan rendesi ,2 diş sarımsak tuz,karabiber ve kimyon ilave edin ve köfte harcını güzelce yoğurun.
10 adet bıldıcın yumurtasını haşlayın.Köfte harcından parçalar kopartın ve elinizle açın. köfte harcının içine haşlanan bıldırcın yumurtalarını alınve kapatın ve elinizle yuvarlayın. Tavaya sıvıyağı alın ve köfteleri kızartın. Pilavı için tencerye sıvıyağı alın. Üzerine 3 su bardağı pirinci ilave edip kavurun.
Daha sona üzerine sıcak su ilave edin ve pilavı pişirin. Servis tabağına ince ince kestiiniz maydanozu ilave edin. Pişen pilavı yuvarlak bir cam kaba alın ve ters çevirip servis tabağının ortasına alın. Pilavın kenarlarına köfteleri ilave edin ve servis edin. Afiyet olsun.

Yorumlar