KENAR

MALZEMELER:
İÇİ İÇİN:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
2 havuç (kuşbaşı doğranmış)
1 patates (kuşbaşı doğranmış)
2 kırmızı biber (doğranmış)
1 yeşil biber (ince doğranmış)
1 kabak (kuşbaşı doğranmış)
1 su bardağı bezelye (konserve)
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz


HAMURU İÇİN:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı yaş maya
alabildiği kadar un (kulak memesi yumuşaklığında olmalı)
1 çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı + 1 tatlı kaşığı su
1 tatlı kaşığı çörekotu

HAZIRLANIŞI:
tavaya 1 yemek kaşığı yağı koyup tavuk etinden başlayarak sırayla bütün iç malzemeleri bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavurun.
Baharat ve tuzu atıp ateşten alın.
Hamuru yoğurup, mayalandırın.
Tepsinin altını kaplayacak büyüklükte bir beze açın, 1 yemek kaşığı yağ ile yağlanmış tepsiye yerleştirin.
kalan hamuru açıp arasına yağ sürün. Kol böreği şeklinde sarıp tepsinin kenarına dolandırın.
Ortasına iç malzemeleri koyup tekrar mayalandırın.
Hamura yumurta sarısı sürüp, çörekotu atıp 200 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN..

Yorumlar