TAVUKLU KAPAMA (KABAKLI)





MALZEMELER:
6 adet kabak
300 gr tavuk kıyma
4 yeşil soğan
zeytinyağ
kimyon
tuz
karabiber
1 kırmızı biber

SOSU İÇİN:
1 diş sarımsak
1 domates
reyhan
zeytinyağ
tuz

GARNİTÜRÜ İÇİN:
Çeri domates
yeşil soğan yaprağı

HAZIRLANIŞI:
  • Kabakları yıkayıp uzunlamasına 2 ye bölüp çekirdeklerini çıkartıp fırın tepsisine dizilir. karabiber ve tuz ekilip 10 dakika fırınlanır.
  • Tavuk etini elde kıyarak kıyma haline getirip; kırmızı biber, yeşil soğanın beyaz kısımları, zeytinyağ, kimyon ve tuz yoğurulur.
  • Kabaklar harçla doldurularak, ıslatılmış kaşıkla üzerini düzelterek fırında güzelce pişirilir.
  • Sos için, malzemeler pişirilecek. Fırınlanan kabaklar üst üste kapatılacak, soğanla bağlanıp çeri domatesi üzerine yerleştiripkürdanla tutturun.
  • Sarımsaklı yoğurt kabakların arasına dökülüp üzerine de sosu döküp servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

Yorumlar