MALZEMELER:
6 adet kabak
300 gr tavuk kıyma
4 yeşil soğan
zeytinyağ
kimyon
tuz
karabiber
1 kırmızı biber
SOSU İÇİN:
1 diş sarımsak
1 domates
reyhan
zeytinyağ
tuz
GARNİTÜRÜ İÇİN:
Çeri domates
yeşil soğan yaprağı
HAZIRLANIŞI:
6 adet kabak
300 gr tavuk kıyma
4 yeşil soğan
zeytinyağ
kimyon
tuz
karabiber
1 kırmızı biber
SOSU İÇİN:
1 diş sarımsak
1 domates
reyhan
zeytinyağ
tuz
GARNİTÜRÜ İÇİN:
Çeri domates
yeşil soğan yaprağı
HAZIRLANIŞI:
- Kabakları yıkayıp uzunlamasına 2 ye bölüp çekirdeklerini çıkartıp fırın tepsisine dizilir. karabiber ve tuz ekilip 10 dakika fırınlanır.
- Tavuk etini elde kıyarak kıyma haline getirip; kırmızı biber, yeşil soğanın beyaz kısımları, zeytinyağ, kimyon ve tuz yoğurulur.
- Kabaklar harçla doldurularak, ıslatılmış kaşıkla üzerini düzelterek fırında güzelce pişirilir.
- Sos için, malzemeler pişirilecek. Fırınlanan kabaklar üst üste kapatılacak, soğanla bağlanıp çeri domatesi üzerine yerleştiripkürdanla tutturun.
- Sarımsaklı yoğurt kabakların arasına dökülüp üzerine de sosu döküp servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder